Intercooler-ek

A fejlett Aerospace technológiát alkalmazó Garrett intercoolerek kiváló védelmet nyújtanak a mai extrém motorok magas töltőnyomása és hőmérséklete esetén. A több mint 75 éves töltőlevegő-hűtő tapasztalattal a Garrett továbbra is az iparág előtt jár az intercoolerek tervezésében és funkcióiban, így ez az első számú választás a nagy teljesítményű autóipar néhány vezető neve számára – Roush, Saleen, Mercedes-Benz AMG, Ford SVT. , a GM és a McLaren mind Garretthez fordultak, hogy hűtsék legmenőbb modelljeit.

A Garrett technikusai által gyártott intercooler magok teljes választéka bizonyítottan csökkentik a beszívási hőmérsékletet a fejlett bordasűrűség és az eltolási összetétel révén. A kompakt sportkocsikhoz méretezett levegő-levegő magoktól az 1000+ LE teljesítményre képes levegő-folyadék magokig – minden projekthez megtalálja a tökéletes illeszkedést, tökéletes áron a Garrett segítségével.

A Garrett intercoolerek és az intercooler magok a turbófeltöltővel együtt működnek a teljes indukciós rendszer részeként. Amikor a levegőt összenyomják a turbófeltöltőben, sok hőt nyer. A forró levegő kevésbé sűrű, ezért nem tud annyi energiát termelni, mert kevesebbet lehet betáplálni a motor hengereibe. Az intercooler feladata, hogy hőt távolítson el a töltőlevegőből, így sűrűbbé teszi azt. A sűrűbb töltet több levegővel és üzemanyaggal éri el a motort, ami több lóerőt jelent.