Garrett Classic Turbo - Lancia Delta HF Integrale

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a Garrett a kor modern technikai megoldásainak segítségéve feléleszti a klasszikus sportautók turbófeltöltőinek gyártását. Így olyan legendás autókba lehelhetünk ismét lelket, mint a Lancia HF Integrale és a Dedra, a Fiat Coupe vagy az Alfa 155, melyek a turbó korszak méltán híres előfutárai voltak.

 


 

A Classic Turbo család termékei továbbfejlesztett alkatrészekkel kerülnek összeszerelésre, így a hagyományos 270 fokos csapágyakat immáron 360 fokos csapágyak váltják fel, növelve a turbófeltöltő megbízhatóságát és tartósságát. A forgórészek az új csapágyazásnak köszönhetően jobban bírják az extrémebb  igénybevételt.

A turbinaház a magasabb üzemi hőmérsékletnek ellenállóbb ötvözetből készül, csökkentve ezáltal a hőhatás okozta repedések és egyéb meghibásodás lehetőségét.


A turbófeltöltő szerkezetének megerősítése céljából pedig az actuatort tartó konzol a kompresszorházzal egyben lett kialakítva, így a motor működése közben fellépő rezgésekkel szemben is kevésbé van kitéve a turbó.

A fent említett autókra való felszerelhetőség érdekében pedig univerzális beszerelő készlettel együtt lesz beszerezhető az alkatrész.