Garrett bemutatja a „klasszikus” turbófeltöltő sorozatot az ikonikus autókhoz

Garrett bemutatja a „klasszikus” turbófeltöltő sorozatot az ikonikus autókhoz

 

A Garrett Motion Inc. piacra dobta régi-új turbó termékcsaládját, amelyet már 21. századi technológiával kínálja a világ leghíresebb, mára már ikonikusnak számító autóihoz.

A Garrett „Classic” termékcsalád a vállalat EMEA utáni értékesítési hálózatán keresztül lesz elérhető, és a legfrissebb műszaki fejlesztésekkel korszerűsített turbófeltöltőkkel látja el a régi járművek tulajdonosait.

Például az 1989-es Lancia Delta Turbo HF Integrale Garrett „Classic” turbóját úgy alakították át, hogy az eredeti 270°-os támcsapágyat 360o-os támcsapágyra cseréljék, ami javítja a megbízhatóságot, különösen teljes gáz mellett.

Az Integrale legendás státusznak örvend az oldtimer-tulajdonosok körében, 2,0 literes, 16 V-os, 197 LE-s benzinmotorjával 5,7 másodperc alatt 62 mérföld/óra sebességre képes, maximális sebessége pedig 137 mérföld/óra. Ez a „klasszikus” turbó a Fiat Coupéhoz, a Lancia Themához és az Alfa Romeo 155-höz fejlesztett motorokhoz is illeszkedik. A Garrett a Renault R5, a Ford Escort és a Ford Cosworth termékbevezetését is tervezi.

„A „Classic” turbócsalád Garrett turbóinnovátorként szerzett gazdag örökségére épít” – mondta Eric Fraysse, a Garrett Aftermarket alelnöke. „A mai technikai vívmányokat számos ikonikus autón alkalmazzuk, amelyek segítettek beindítani az autóipar turbóforradalmát, újra tervezve az eredeti turbótechnológiát a megbízhatóság és a teljesítmény optimalizálása érdekében.”

„A „Classic” termékcsalád kezdetben Európában lesz elérhető, hogy kielégítse a keresletet egy olyan régióban, amely élen járt a motorjavító technológia átvételében” – mondta Eric Fraysse.

A Garrett teljes Aftermarket turbóportfóliója körülbelül 8000 modellre terjed ki, lefedi az összes főbb személygépjármű-kínálatot, és az OE-minőségű cseretechnológia szinte minden autóhoz elérhető. A „Classic” termékcsalád retro stílusú csomagolásban lesz elérhető.

 

Bővebb információk a www.garrettmotion.com oldalon